Machines

Een undercarriage: een term die je misschien dagelijks hoort of juist nog nooit van hebt gehoord. Undercarriage is van oorsprong een Engels woord. Het heeft ook een Nederlandse vertaling, namelijk onderstel. Een onderstel vind je bij allerlei constructies en is een belangrijk onderdeel ervan. Grote machines bijvoorbeeld hebben allemaal een undercarriage. Deze moet geregeld gecontroleerd en soms gerepareerd worden. De undercarriage bestaat echter uit veel onderdelen. 

De onderdelen van een onderstel

Undercarriage of onderstel is dus een verzamelnaam voor de complete onderkant van de constructie. Het is waar de machine op leunt. Het onderstel bestaat uit verschillende onderdelen:

  • sprockets
  • bouten en moeren
  • segmentgroepen
  • rubbertracks
  • nog veel meer

Dit is slechts een kleine greep uit de onderdelen die een onderstel kan hebben. Wanneer een machine niet meer optimaal functioneert dan kan het aan een van deze onderdelen liggen. Wellicht heb je zelf de kennis om dit te onderzoeken en in dat geval kun je bij een goede specialist zelf de onderdelen aanschaffen. Een persoon ter plaatse kan dan de benodigde onderdelen vervangen en je kunt weer door. Heb je die kennis en expertise niet op locatie, dan kun je hulp inschakelen.

Een onderhoudsbeurt op locatie

Wanneer een machine kapot is, dan kun je een specialist erbij halen. Deze komen vervolgens op locatie jouw machine repareren. Je kunt de machine immers niet zomaar naar een garage rijden. Wil je echter het probleem voor zijn? Dan is een regelmatige onderhoudsbeurt de oplossing. 

Service van een specialist

Wat er gebeurt bij deze speciale service is dat een monteur op de afgesproken tijden op locatie alle machines komt controleren. Dit is zeker aan te raden want machines kunnen nu eenmaal slijten. Zo’n specialist kan die slijtage binnen de kortste keren vinden en weet ook precies wat hij of zij moet doen om het te repareren.

Undercarriage